Terug

Volg Vandaag Inside

'Thom Haye is het derde alternatief in de Eredivisie voor Henderson'

14 feb 2024, 10:58

Valentijn Driessen is na twee wedstrijden van Jordan Henderson in het shirt van Ajax nog altijd niet onder de indruk van de Engelsman. De chef voetbal van De Telegraaf zag eerder in Davy Pröpper (Vitesse) en Dirk Proper (NEC) twee betere aankopen en heeft inmiddels een derde alternatief gevonden.

"Ik heb het derde alternatief in de Eredivisie zien lopen voor Hendo (Henderson, red.) en dat is: Thom Haye", zegt Valentijn in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. "Een voetballende nummer zes. Goed in de opbouw, nooit benauwd om de bal te krijgen en schuift niet alleen een balletje twee meter naar rechts en twee meter naar links. Ook over de grond en in de combinatie is hij goed."

Vervolgens trekt Valentijn een vergelijking met Louis van Gaal: "Ja, en bij Henderson bekroop mij toch weer het 'Louis van Gaal-gevoel'. 'Long-ball Louis', maar het was in dit geval toch echt 'Long-ball Hendo'. Op zo'n positie moet je iemand hebben, waarmee je in de combinatie door kan voetballen. Met een mannetje meer op het middenveld, zoals Haye deed", aldus Valentijn.

Valentijn was eerder In de Wandelgangen ook niet te spreken over het optreden van Henderson. “Daar kun je net zo goed Proper van NEC neerzetten”. Bekijk het fragment bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.