Terug

Volg Vandaag Inside

Thijs Slegers: 'Mijn noodlot hoeft niet iemand anders' noodlot te zijn'

Thijs Slegers: 'Mijn noodlot hoeft niet iemand anders' noodlot te zijn'

9 feb 2023, 10:16

PSV-perschef Thijs Slegers maakte vorige week het zeer verdrietige nieuws bekend dat hij uitbehandeld is. De naweeën van een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen hem uiteindelijk fataal worden. In gesprek met Jinek-verslaggever Jaïr Ferwerda doet Thijs zijn verhaal.

"Het gaat eigenlijk best wel oké, naar omstandigheden, moet ik er helaas wel bij zeggen," begint hij. "We hebben slecht nieuws gehad vorige week, dat ik uiteindelijk mijn ziekte niet ga overleven." In 2020 onderging Thijs een stamceltransplantatie, nadat bekend werd dat hij leukemie had: "De stamceltransplantatie is in principe goed gegaan, alleen heb je bij zo'n ingreep altijd te maken met naweeën, bijwerkingen. En die gaan mij uiteindelijk nekken." Hoelang Thijs nog te leven heeft, is moeilijk te zeggen: "Dat is eigenlijk ongewis. Het kan weken zijn, of maanden. Daar kan eigenlijk niemand iets over zeggen. Helaas hebben de doktoren geen glazen bol, en ik ook niet, dus we leven van dag tot dag."

Thijs wil niet teveel denken aan de gedachte dat zijn leven eindig is: "Laat ik het zo zeggen: ik heb heel vaak gedacht dat mijn tranen op waren, maar die raken dus blijkbaar niet op. Want als je daar even bij stilstaat... We zaten gisteren aan de keukentafel met de kinderen te praten over hoe je een begrafenis gaat organiseren. Dat doe je liever niet, en dat is heel confronterend. Maar van de andere kant: we doen het samen."

"Onze dochter kwam afgelopen zondag helemaal in het zwart gekleed naar beneden," vervolgt hij. "Dat was eventueel vast voor de begrafenis. Dan breekt je hart en dan denk je bij jezelf: jeetje, waar zijn we in beland geraakt. En dan leg je haar uit dat het nu nog lang niet zover is, maar dat de gedachte wel goed is, want naar een begrafenis ga je meestal in het zwart."

Afgelopen zondag kreeg Thijs in de 12e minuut van Feyenoord-PSV een steunbetuiging van zowel de PSV- als Feyenoord-supporters: "Heel mooi, kippenvel op de armen natuurlijk. En daarna mopperen dat het 2-2 werd," vertelt de PSV-perschef met een glimlach. "Je moet wel alles even in het juiste perspectief blijven zien."

Toen Thijs vorige week wereldkundig maakte dat hij niet meer te helpen is, deed hij een oproep aan mensen om stamceldonor te worden: "Ik heb een stamceldonor gevonden, die mij heeft geholpen. Die kunnen er niet genoeg zijn. Ik ben nu toevallig de pineut, maar er zijn nog heel veel mensen die dit lot treft, die ook een stamceldonor nodig hebben. Omdat ik natuurlijk mensen ken uit de voetballerij, heeft het een soort hoos aan publiciteit opgeleverd. En die wil ik graag inzetten om zoveel mogelijk stamceldonoren en bloeddonoren te werven."

"Mijn noodlot hoeft niet iemand anders' noodlot te zijn. Als ik daar een bijdrage aan kan leveren in de laatste maanden van mijn leven, dan ga ik met een enorme voldoening dadelijk die kist in. Zo simpel is het eigenlijk gewoon," concludeert Thijs.

Word stamceldonor via Matchis en word bloeddonor via Sanquin!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.