Terug

Volg Vandaag Inside

‘Thijs Slegers is een icoon voor PSV geworden, hij hoort in de geschiedenisboeken thuis’

27 mrt 2023, 14:02

Als het aan Valentijn Driessen ligt, krijgt Thijs Slegers een beeltenis in het Philips Stadion. Dat zei de journalist onlangs aan tafel bij Vandaag Inside. “Thijs Slegers is een icoon voor PSV geworden”.

Maandag bereikte ons het nieuws dat Slegers is overleden. Hij overleed op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Ondanks dat hij er zelf geen baat meer bij had, zette Slegers zich de afgelopen tijd onverminderd in voor de werving van bloed- en stamceldonoren. En met succes: duizenden mensen hebben zich de afgelopen tijd aangemeld bij Matchis en Sanquin. 

Iets om bij stil te staan, vindt Valentijn. De Chef voetbal van De Telegraaf zat onlangs samen met Slegers in het ESPN-programma 'Bloedverwanten voor Thijs’, wat uitgezonden werd vanuit het Philips Stadion. Tijdens zijn bezoek aan het stadion zag Valentijn een hoop beeltenissen van PSV-iconen. “We liepen door die gangen en dan zie je Jacques Ruts hangen, die weet niet eens of een bal rond of vierkant is en daar hangt dan een mooi beeld van", zei Valentijn half februari. De journalist stelt dat Slegers, mede door zijn tomeloze inzet voor de werving van donoren, ook een plek in het stadion verdient. "Thijs is een icoon voor PSV geworden. Deze man redt levens en hoort dadelijk in de geschiedenisboeken van PSV thuis. Hoe mooi zou dat zijn? Ik hoop dat PSV dat snel oppakt.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.