Terug

Volg Vandaag Inside

Thiago Silva lovend over Ajacied: 'Dat heb ik tien jaar nauwelijks gezien'

Thiago Silva lovend over Ajacied: 'Dat heb ik tien jaar nauwelijks gezien'

12 okt 2021, 21:23

De Braziliaanse verdediger Thiago Silva is onder indruk van een aantal nieuwkomers bij het nationale elftal, waaronder Ajacied Antony. De aanvaller van de Amsterdammers maakte onlangs zijn debuut voor Brazilië en wist daarin direct te scoren.

Koploper Brazilië moest na negen overwinningen op rij het eerste puntenverlies in de WK-kwalificatie incasseren. Met Neymar na een schorsing terug in de ploeg en Ajax-aanvaller Antony in de laatste 20 minuten als invaller kwamen de Brazilianen niet verder dan 0-0 bij Colombia. Antony had enkele dagen eerder zijn debuut tegen Venezuela (3-1) opgeluisterd met een doelpunt. De 37-jarige verdediger Thiago Silva speelde zijn honderdste interland voor de 'Seleção' en genoot van een aantal nieuwelingen.

'Raphinha en Antony hebben bepaalde kwaliteiten laten zien die ik in meer dan tien jaar nauwelijks heb gezien van nieuwkomers bij het Braziliaanse nationale team', zegt Silva. 'Het is echt gaaf om te zien hoe ze persoonlijkheid tonen', aldus Silva tegenover Braziliaanse media.

Brazilië koerst met 28 punten uit tien wedstrijden nog steeds onbedreigd af op kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Qatar. Argentinië staat met 6 punten minder op de tweede plaats. De top 4 in Zuid-Amerika plaatst zich voor de mondiale eindronde. Ecuador en Uruguay staan met 16 punten uit elf duels op respectievelijk de derde en vierde plaats. Brazilië ontvangt donderdag Uruguay, Argentinië speelt tegen Peru.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.