Terug

Volg Vandaag Inside

Thiago Silva (36) droomt van WK in Qatar

Thiago Silva (36) droomt van WK in Qatar

8 okt 2020, 18:47

Hij is al 36 jaar, maar de Braziliaanse verdediger Thiago Silva wil over twee jaar in Qatar dolgraag zijn vierde wereldkampioenschap voetbal meemaken. Daarom verhuisde hij deze zomer naar topclub Chelsea om in aanmerking te blijven komen voor een plekje in de Braziliaanse selectie.

'Het idee om tijdens het volgende WK te spelen motiveert me enorm', zegt Thiago Silva in een interview op de website van Chelsea. 'Ik wil in goede vorm blijven en Chelsea geeft me een geweldige kans om op het hoogste niveau te blijven spelen.'

De voormalig aanvoerder van Paris Saint-Germain liet zich inspireren door zijn trainer bij Chelsea, Frank Lampard, die in 2014 ook op 36-jarige leeftijd nog voor een uitdaging bij Manchester City koos. Lampard speelde op het WK van 2014 één duel mee. 'In het voetbal bestaan sterke vooroordelen over de leeftijd van spelers', aldus Thiago Silva. 'Frank heeft hetzelfde meegemaakt als ik.'

Niveau

Bondscoach Tite van Brazilië is blij zijn verdediger te zien spelen voor een "grote club in een grote competitie", en aarzelde niet om hem op te roepen voor de eerste kwalificatiewedstrijden tegen Bolivia en Peru van zaterdag en volgende week woensdag. Maar Tite is niet van plan om hem een basisplek te garanderen.

'Het is belangrijk om op een hoog niveau te spelen om klaar te zijn voor het nationale team', zei de bondscoach. 'Als hij naar China was gegaan, zou het niveau anders zijn geweest. Maar bij Chelsea zal hij worden getest en als hij niet goed kan presteren, zal het moeilijk zijn voor hem.'

Thiago Silva speelde tot nu toe 89 interlands. Maar weinig verdedigers hebben op hoge leeftijd een wereldkampioenschap meegemaakt. Colombia's Mario Yepes (2014) en Mexico's Rafa Marquez (2018) speelden hun laatste wedstrijden op een WK op 38- en 39-jarige leeftijd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.