Terug

Volg Vandaag Inside

The Independent spreekt van 'total shutdown': 'Mogelijk geen wedstrijden tot september'

The Independent spreekt van 'total shutdown': 'Mogelijk geen wedstrijden tot september'

14 mrt 2020, 17:58

Volgens de doorgaans welingelichte kwaliteitskrant The Independent volgt er een mogelijk doomscenario naar aanleiding van het coronavirus. Volgens de krant wordt er rekening gehouden met een wereldwijde 'total shutdown' tot september. Dit betekent dus dat al de competitie- en bekerwedstrijden van dit seizoen al gespeeld zijn en dat ook het Europees Kampioenschap niet door gaat.

Bronnen van de krant melden dat de competitie hervatten in april totaal krankzinnig is en dat het enkel een maatregel is, om tijd te winnen. Volgens de bronnen zitten voetbalautoriteiten met de handen in het haar.

Dinsdag is er een crisisberaad bij de UEFA over de toekomst van het voetbal. De verwachting is dat het EK 2020 wordt uitgesteld en dat de Champions League wordt geschorst. Volgens The Independent zijn er in dat geval drie scenario's mogelijk. De eerste is om de competities te hervatten zodra de seinen op groen staan, zelfs als er sprake is van een overlap met het nieuwe seizoen. De tweede optie is om het seizoen af te sluiten met de huidige standen. En de derde is om een streep te zetten door de hele jaargang.

Veel hangt af van de beslissing van de UEFA komende dinsdag. Mocht het voetbal in een 'total shutdown' gaan tot september dan zijn de financiële gevolgen in ieder geval enorm. De inkomstenbronnen drogen op, maar salarissen moeten nog wel betaald worden. The Independent stelt dat een 'ineenstorting' van het voetbal niet valt uit te sluiten, aangezien veel kleinere clubs in grote problemen dreigen te komen.

VIDEO - René vreest coronavirus: 'Ik ga ervan uit dat ik het krijg'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.