Terug

Volg Vandaag Inside

Terzic nu fan én trainer van Borussia Dortmund

Terzic nu fan én trainer van Borussia Dortmund

14 dec 2020, 20:16

Edin Terzic kan het nog amper geloven dat hij het seizoen bij Borussia Dortmund afmaakt als hoofdtrainer. Na het ontslag van Lucien Favre zondagmiddag is de 38-jarige Terzic, voorheen assistent van Favre, doorgeschoven als eindverantwoordelijke. "Het is een ongelooflijke situatie," zegt Terzic, die een levenslange fan is van de club. "Ik kwam voor het eerst naar het stadion toen ik negen jaar oud was. Er is iets heel bijzonders aan 's ochtends opstaan en denken over het voetbal van Borussia Dortmund."

Favre, sinds 2018 aan het roer bij de Duitse club, werd ontslagen na een serie tegenvallende resultaten met als dieptepunt de 5-1 nederlaag zaterdag tegen VfB Stuttgart. "Ik heb er nooit van gedroomd om ooit in deze positie te zijn", bekent Terzic. "Als coach moet je bepaalde rollen spelen, en dat omvat ook het emotionele."

Zondag leidde Terzic direct zijn eerste training met de selectie. "Ik heb gisteren met het team gesproken en het is belangrijk voor mij dat het team dingen uitdrukt waaraan we moeten werken, zodat we kunnen verbeteren. We hebben zoveel goede dingen laten zien in het verleden. "

Terzic debuteert dinsdag als Borussia Dortmund het opneemt tegen Werder Bremen. Dortmund staat vijfde in de Bundesliga, maar mikt op minimaal een plek in de top vier. Dat geeft recht op deelname aan de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.