Terug

Volg Vandaag Inside

Terry stopt definitief met voetballen

Terry stopt definitief met voetballen

8 okt 2018, 03:21

LONDEN (ANP/RTR) - De Engelse verdediger John Terry (37) heeft definitief een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. De oud-speler van Chelsea zat sinds het voorjaar zonder club, toen hij stopte bij Aston Villa. Via Instagram kondigde hij zijn pensioen aan. ,,Na 23 ongelofelijke jaren als voetballer heb ik besloten dat de tijd rijp is om met stoppen met voetballen."

Terry kwam op veertienjarige leeftijd in 1995 bij Chelsea. Hij speelde negentien seizoenen in de hoofdmacht. Daarin werd hij vijf keer kampioen, won hij vijf keer de FA Cup en greep hij de Champions League in 2012 en de Europa League in 2013. In 2017 verliet hij Chelsea en kwam hij nog één seizoen uit voor Aston Villa. Daarmee miste hij in mei promotie naar de Premier League.

,,Als veertienjarige nam ik mijn beste en belangrijkste besluit, namelijk om te tekenen bij Chelsea", keek Terry terug. ,,Woorden kunnen nooit genoeg uitdrukken hoeveel iedereen bij die club voor mij betekent, met name de fans."

Terry, die 78 keer uitkwam voor het Engels elftal, bedankte ook iedereen bij Aston Villa. ,,Zij gaven me de kans om nog bij zo'n grote club te spelen en die te leiden in het seizoen 2017-2018. Het was een eer om te mogen spelen voor zo'n vermaarde club met zulke mooie fans. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk in mijn leven en naar nieuwe uitdagingen."

De verdediger wordt in de Britse media in verband gebracht met een functie als assistent bij Aston Villa naast voormalig Arsenal-speler Thierry Henry. Bij de club werd afgelopen week coach Steve Bruce op straat gezet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.