Terug

Volg Vandaag Inside

Tennister Swiatek wint 35ste wedstrijd op een rij en pakt Roland Garros-titel

Tennister Swiatek wint 35ste wedstrijd op een rij en pakt Roland Garros-titel

4 juni 2022, 16:30

Tennisster Iga Swiatek heeft zaterdag het grandslamtoernooi van Roland Garros gewonnen. De 21-jarige Poolse versloeg in de finale in Parijs de Amerikaanse Coco Gauff in twee sets, 6-1 6-3. Ze had er iets meer dan een uur voor nodig.

Het is de tweede titel voor Swiatek op Roland Garros. Twee jaar geleden won ze ook. Toen versloeg ze op het gravel in de eindstrijd de Amerikaanse Sofia Kenin in twee sets. Door de finale te winnen boekte Swiatek, de nummer 1 van de wereld, haar 35e opeenvolgende zege. Dat is een evenaring van het record van Venus Williams, die in 2000 ook een zegereeks van 35 duels neerzette.

Voor Gauff (18) was het de eerste keer dat ze in de finale van een grandslamtoernooi stond.

Vorig jaar ging de titel bij de vrouwen naar de Tsjechische Barbora Krejcikova.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.