Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag: 'Uitstekende eerste helft, heel matige tweede helft'

Ten Hag: 'Uitstekende eerste helft, heel matige tweede helft'

20 dec 2020, 17:59

Trainer Erik ten Hag hoefde niet lang na te denken over zijn analyse van de gewonnen uitwedstrijd van Ajax tegen ADO Den Haag (2-4). "Onze eerste helft was uitstekend, onze tweede helft heel matig", zei hij.

Ajax leidde na 32 minuten met 4-0, met dank aan vier treffers binnen 12 minuten. "We speelden uitstekend voetbal, ADO kwam er niet aan te pas", zei Ten Hag. "Maar na de eerste helft was de concentratie weg en dan zie je wat er kan gebeuren. Laat dit een les voor woensdag zijn als we naar Willem II gaan."

Ten Hag liet Quincy Promes na rust invallen. De aanvaller werd afgelopen zondag opgepakt vanwege betrokkenheid bij een steekpartij maar is sinds dinsdag weer op vrije voeten. Promes zegt onschuldig te zijn. "We hebben goed met hem gesproken en bepaalde voorwaarden gesteld", zei Ten Hag. "Nee, ik zeg niet welke voorwaarden. Dat is iets tussen trainer en speler. We spelen vanaf januari om de drie dagen een zware wedstrijd. Dan hebben we spelers nodig die het verschil kunnen maken. Quincy is zo'n speler

Winterse transferperiode

Ten Hag wil tijdens de winterstop geen spelers van Ajax laten vertrekken. "In principe niet", zei hij. "We hebben iedereen nodig."

Edson Álvarez staat in de belangstelling van Valencia, maar de Ajax-trainer ziet de Mexicaan graag in Amsterdam blijven. "Het is heel lastig om in de winterstop een speler te halen die er meteen staat", zei hij. "We hebben behoefte aan spelers die er wel meteen staan. Je ziet de laatste weken dat iedereen speeltijd krijgt."

Ten Hag denkt dat Ajax ook geen nieuwe spelers nodig heeft. "Als iedereen fit is, dan zijn alle posities wel goed bezet", zei hij. "Maar er kan zich natuurlijk we een buitenkansje voor doen. Maar we zijn wel okay."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.