Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag wil nog niet speculeren over 35e landstitel Ajax

Ten Hag wil nog niet speculeren over 35e landstitel Ajax

8 mrt 2021, 09:47

Als trainer Erik ten Hag weer eens een vraag krijgt over de kansen van Ajax op de 35e landstitel in de clubhistorie, dan antwoordt hij steevast hetzelfde. "We moeten niet op de feiten vooruitlopen. Eigenlijk begint de competitie pas in maart. We zijn er nog lang niet en moeten nog veel duels spelen."

Ajax verdedigt de laatste tien competitiewedstrijden een voorsprong van 9 verliespunten op PSV, dat ook nog eens een veel zwakker doelsaldo heeft. Wie de club uit Amsterdam de laatste weken ziet voetballen, kan zich bijna niet voorstellen dat de koploper nog 10 punten inlevert. En als dat al gebeurt, dan moet PSV nog alle resterende wedstrijden winnen. "We staan in een goede positie maar hebben nog niets", stelt Ten Hag.

Liefhebbers van een spannende titelrace vrezen dat Ajax de komende jaren steeds verder afstand gaat nemen van PSV, AZ en Feyenoord. De grootste concurrent uit Eindhoven moet in de zomer waarschijnlijk een of twee goede spelers verkopen om de begroting rond te krijgen. Ajax is zo rijk dat het halverwege het seizoen ook tijdens de coronacrisis 22,5 miljoen euro kan neertellen voor Sébastien Haller. En Ten Hag kreeg met Oussama Idrissi ook nog eens een opvolger voor de vertrokken Quincy Promes, terwijl andere buitenspelers als David Neres en Antony nu al regelmatig op de bank zitten.

Als Ajax komend seizoen als landskampioen opnieuw mag deelnemen aan de lucratieve Champions League, dan mag de club weer minimaal 45 miljoen euro bijschrijven op het toch al riante banksaldo. Toch gaat de vergelijking met de hegemonie met Bayern München in de Bundesliga mank. Want Ajax kan spelers als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Donny van de Beek niet voor altijd in Amsterdam houden. "En Bayern München koopt ook de beste spelers van Dortmund of Leipzig", weet Ten Hag die de laatste weken zijn collega Roger Schmidt van PSV herhaaldelijk hoorde zeggen dat het met het budget van Ajax geen kunst is om de Eredivisie te regeren.

"Ik ben alleen maar met mijn eigen club bezig", zegt Ten Hag. "We willen beter worden, liefst iedere dag. En dan praat ik over de hele club. De scouting of de jeugdopleiding bijvoorbeeld en natuurlijk de selectie van het eerste elftal. We willen groeien als team maar ook spelers individueel beter maken. We hebben ambities, ook in Europa. Die proberen we ieder jaar waar te maken. Zo willen we verder blijven bouwen bij Ajax. Zo willen we onze concurrenten verslaan en op achterstand zetten. Daar doen we het voor."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.