Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag vergelijkt Antony met Robben: 'Dat is een stap die hij heeft gezet'

Ten Hag vergelijkt Antony met Robben: 'Dat is een stap die hij heeft gezet'

23 dec 2021, 08:39

Ajax sloot de eerste seizoenshelft woensdagavond in stijl af door Fortuna Sittard aan de kant te zetten (5-0). Trainer Erik ten Hag werd na afloop bij ESPN van de wedstrijd gevraagd naar gelijkenissen met Arjen Robben. De Ajax-coach kon zich daar enigszins in vinden.

Antony was tegen Fortuna zelf verantwoordelijk voor de 2-0, terwijl hij Devyne Rensch bediende voor de 3-0. De Braziliaan besloot daarmee de eerste seizoenshelft met in totaal 8 treffers en 5 assists. Naast de puike statistieken van de vleugelaanvaller valt de Ajacied op met zijn constante dreiging. Iets waar Robben bekend om stond. Maar zijn de twee aanvallers te vergelijken? 'Ik vind het moeilijk om spelers met elkaar te vergelijken, omdat ze allemaal hun eigen identiteit hebben. Maar natuurlijk heeft hij er wat van weg', reageerde Ten Hag op de suggestie.

In het verleden werkte de Ajax-coach voor de beloften van FC Bayern München, de club waar Robben furore maakte. 'Ik heb Robben heel lang mogen aanschouwen in München en altijd geweldig van hem genoten. Ik zie er zeker iets van terug in Antony, maar zoals ik al zei: iedereen heeft zijn eigen identiteit. Het is een heerlijke speler met een heerlijke dribbel en veel snelheid, die hij ook zonder bal gebruikt. Dat is zeker een stap die hij gezet heeft. Het is goed dat hij is gaan scoren vanuit de hoeken', aldus Ten Hag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.