Ten Hag verder in de problemen na nederlaag tegen Bournemouth

9 dec 2023, 18:08

Trainer Erik ten Hag is met Manchester United verder in de problemen gekomen. De Engelse topclub verloor voor eigen publiek met ruime cijfers van Bournemouth: 0-3. Het betekende de tweede nederlaag in de laatste drie competitieduels. Vorige week was Newcastle United met 1-0 te sterk.

Sinds de nederlaag bij Newcastle is het onrustig bij Manchester United. Dinsdag waren vier journalisten, die schreven dat Ten Hag het vertrouwen van een aantal spelers is kwijtgeraakt, niet welkom bij een persconferentie. De clubleiding van Manchester United vond dat de journalisten de club eerst om commentaar moesten vragen.

Manchester United won vervolgens van Chelsea, maar tegen Bournemouth ging het opnieuw mis. Na een goede aanval over de rechterflank werkte Dominic Solanke de bal al in de 5e minuut in het doel. Halverwege de tweede helft kopte Philip Billing, na een snel uitgevoerde counter, de tweede treffer binnen. Oud-Feyenoorder Marcos Senesi deed Tan Hag en United kort daarna, met een kopbal uit een hoekschop, nog meer pijn. In blessuretijd werd een doelpunt van Dango Ouattara, na een fout van Harry Maguire, afgekeurd om hands.

Donny van de Beek zat op de bank bij Manchester United, dat dit seizoen tot dusverre zeven competitieduels verloor. Aanvaller Marcus Rashford mocht alleen de laatste 10 minuten meedoen. De achterstand van Manchester op koploper Liverpool is 10 punten. Arsenal kan later op zaterdag 12 punten voorsprong nemen op het elftal van Ten Hag.

Justin Kluivert had een basisplaats bij Bournemouth en werd kort voor de derde treffer naar de kant gehaald. Bournemouth is opgeklommen naar de dertiende plaats.