Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag: ‘Van de Beek was niet de speler die hij bij Ajax was’

Ten Hag: ‘Van de Beek was niet de speler die hij bij Ajax was’

8 jan 2024, 11:06

Erik ten Hag vertelt in gesprek met de BBC dat hij in Donny van de Beek bij Manchester United niet meer de speler zag die hij bij Ajax was.

Van de Beek en Ten Hag maakten samen in 2018/19 een spectaculair seizoen mee bij Ajax, maar toen de twee herenigd werden bij Manchester United was er weinig van die magie over. “Vanaf het eerste moment dat ik bij Manchester United binnenkwam, was hij niet de speler die hij bij Ajax was, omdat hij geblesseerd was. Hij was vaak niet beschikbaar en daarna worstelde hij lange tijd om van die blessure te herstellen", aldus de trainer.

Volgens Ten Hag is zijn blessure dan ook de belangrijkste reden waarom hij niet speelde. “We besloten in de zomer om hem te verhuren, maar de gewenste club kwam er niet en dan zijn zijn kansen schaars, want ook wij maken afspraken met spelers en contractspelers op die positie. De concurrentie was groot.”

Na drieënhalf jaar bij Manchester United is Van de Beek tot komende zomer verhuurd aan Eintracht Frankfurt. De middenvelder speelde in totaal 62 wedstrijden voor United.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.