Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag, Ultee, Grim, Fraser en Letsch kandidaten voor Rinus Michel Award

Ten Hag, Ultee, Grim, Fraser en Letsch kandidaten voor Rinus Michel Award

28 mei 2021, 15:40

Erik ten Hag, Sjors Ultee, Fred Grim, Henk Fraser en Thomas Letsch zijn de vijf kandidaten voor de Rinus Michel Award, de prijs voor de trainer/coach van het jaar. De vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) organiseert ieder jaar deze verkiezing. Vorig jaar werd de trofee niet uitgereikt, omdat het seizoen als gevolg van de coronacrisis moest worden afgebroken.

Ten Hag ontving in 2019 de laatste Rinus Michels Award. De trainer won dat jaar met Ajax de 'dubbel' in eigen land en haalde in de Champions League bijna de finale. Dit seizoen veroverde Ten Hag met Ajax opnieuw zowel de KNVB-beker als de landstitel. In 2016 kreeg Ten Hag als trainer van FC Utrecht ook al de Rinus Michels Award.

Ultee en Fraser presteerden opvallend goed met respectievelijk Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam. Grim slaagde erin om RKC Waalwijk met beperkte middelen in de Eredivisie te houden. Letsch leidde Vitesse in zijn eerste seizoen naar de bekerfinale en de vierde plek in de Eredivisie, goed voor rechtstreekse kwalificatie voor Europees voetbal.

In de Keuken Kampioen Divisie zijn Henk de Jong (SC Cambuur), Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) en Rogier Meijer (NEC) kandidaat om te worden gekozen tot trainer van het jaar. Zij promoveerden alle drie met hun club naar de hoogste afdeling. Alle hoofdtrainers uit het betaalde voetbal mogen hun stem uitbrengen in de verkiezing. Het is de bedoeling dat de winnaars op maandag 9 augustus bekend worden gemaakt, tijdens het 25-jarig jubileumfeest van de CBV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.