Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag: 'Te weinig diepte en te weinig tempo bij Ajax'

Ten Hag: 'Te weinig diepte en te weinig tempo bij Ajax'

4 okt 2020, 17:21

Erik ten Hag vindt niet dat er veel waarde moet worden gehecht aan de nederlaag van Ajax bij FC Groningen (1-0). "We kregen het tempo er niet op. Er zat te weinig diepte in ons spel. Voorin dwongen we te weinig af", keek de trainer van de Amsterdammers terug op de eerste verliespartij van dit seizoen. "Na de achterstand hebben we nog getracht de boel om te zetten. We hebben ook kansen gecreëerd. Die gaan er niet in. Dan loop je tegen een nederlaag aan."

Ajax maakte in aanvallend opzicht een vrij machteloze indruk in Groningen. Na vier competitiewedstrijden heeft het elftal van Ten Hag zes keer gescoord, al moet daarbij worden vermeld dat Ajax bij twee van die duels lange tijd met een man minder speelde.

Ten Hag: "In de laatste fase van de aanval komen we vrij makkelijk. Daarna moet je ook het tempo hoog houden om een tegenstander uiteen te spelen en ze uit elkaar te trekken. Dat hebben we te weinig gedaan. Daardoor konden ze relatief makkelijk overeind blijven."

De trainer van Ajax vindt niet dat hij zijn aanvallend ingestelde spelers op een verkeerde manier gebruikt. Ten Hag laat Quincy Promes als meest aanvallende middenvelder spelen, Zakaria Labyad als spits en Dusan Tadic als 'hangende' linksbuiten. Alle drie haalden niet hun niveau tegen Groningen, vooral Labyad was onzichtbaar.

"We hadden alle wedstrijden tot nog toe op deze manier gewonnen. Ook alle wedstrijden in de voorbereiding", verdedigde Ten Hag zich. "Promes en Labyad waren vaak belangrijk. Tegen sommige tegenstanders, zoals we in de Champions League wel hebben gedaan, kan het heel succesvol zijn om met Tadic als centrale aanvaller te spelen. Dit is nu zo gegroeid in de voorbereiding. De spitspositie stond in ons concept nog open. Daar hebben we naar gezocht, alleen hebben we geen betere gevonden. Labyad heeft zich heel goed ontwikkeld en heeft veel rendement. Promes heeft vorig seizoen ook vaak op de positie gespeeld waar hij nu staat, ook met rendement. Ik zie geen reden om nu direct alles overboord te gooien."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.