Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag reageert op vertrek Overmars: 'Ik was totaal verbijsterd, dit is rampzalig'

Ten Hag reageert op vertrek Overmars: 'Ik was totaal verbijsterd, dit is rampzalig'

9 feb 2022, 18:35

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft vanavond voorafgaand aan de kwartfinale in de KNVB-beker tegen Vitesse gereageerd op het vertrek van Marc Overmars.

'We hebben ongelooflijk slechte dagen gehad', zei hij vlak voor het bekerduel met Vitesse voor de camera van ESPN. 'Ik was totaal verbijsterd. Dit is gewoon rampzalig, met name voor de gedupeerden en met name voor de vrouwen, het leed wat ze is gedaan en daar heb ik het moeilijk mee.'

Ten Hag had een goede band met Overmars, die hij leerde kennen bij Go Ahead Eagles. Overmars was daar hoofd technische zaken en Ten Hag hoofdtrainer. Vier jaar geleden werd Ten Hag op voorspraak van Overmars coach van Ajax. 'Je leeft natuurlijk met hem mee, maar de eerste gedachten gaan toch naar het leed van de vrouwen. Het raakt ons allemaal in het diepst van onze ziel.'

'Daarom komt dit ook hard aan', zei Ten Hag over de reden van het vertrek van Overmars. 'Maar mijn eerste gedachten gaan nu naar de vrouwen. Ook ik ken niet alle feiten. Dat heeft ook met privacy te maken. Er zijn stappen genomen. Daar zal wel aanleiding voor zijn.'

Overmars zou zich schuldig hebben gemaakt aan 'stalkingachtig’ gedrag tegenover vrouwelijke medewerkers van de club. Hij zou ook dickpics, foto’s van zijn geslachtsdeel, hebben verstuurd. Ajax maakte zondagavond laat bekend dat de directeur voetbalzaken per direct bij de koploper van de Eredivisie is vertrokken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.