Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag kiest voor Berghuis op tien tegen Borussia Dortmund

Ten Hag kiest voor Berghuis op tien tegen Borussia Dortmund

19 okt 2021, 19:49

Erik ten Hag begint dinsdagavond met Steven Berghuis aan de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League. ‘Ik heb mijn keuze gemaakt’, zei hij maandag op een afsluitende persconferentie.

Klaassen was tot voor kort onomstreden bij Ajax als aanvallende middenvelder. Berghuis kreeg vorige maand een kans op de positie vlak achter de centrumspits toen Klaassen met een liesblessure aan de kant stond. Met hem als 'nummer 10' won Ajax in de Champions League van Sporting Portugal (1-5) en van Besiktas (2-0).

Klaassen was vlak voor het duel met de kampioen van Turkije weer fit, maar begon op de bank. Hij startte afgelopen zaterdag tegen Heerenveen wel weer als aanvallende middenvelder. Ten Hag had Berghuis in Friesland op de rechterflank nodig omdat Antony ontbrak.

De Braziliaanse aanvaller is er tegen Dortmund weer bij, net als Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Nicolas Tagliafico die tegen de nummer 2 van de Bundesliga op de bank begint. Perr Schuurs en Mohammed Kudus, tegen Heerenveen nog basisspelers, nemen ook plaats op de bank.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez en Blind; Álvarez, Berghuis en Gravenberch; Antony, Haller en Tadic.

Opstelling Dortmund: Knobel; Meunier, Akanji, Hummels en Schulz; Bellingham, Witsel en Brandt; Reus, Haaland en Malen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.