Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag: 'Ik ga ervan uit dat het toeval is, maar het is best vreemd'

Ten Hag: 'Ik ga ervan uit dat het toeval is, maar het is best vreemd'

28 nov 2021, 12:25

Dit seizoen worden er overduidelijk minder strafschoppen gegeven in de Eredivisie. Dat blijkt uit cijfers van Opta. Van de traditionele topclubs kreeg alleen Feyenoord een strafschop dit seizoen. Ajax-trainer Erik ten Hag is minder te spreken over de strafschopstatistieken.

Ten Hag kan zich nog wel een aantal momenten herinneren waarop zijn ploeg een penalty verdiende. 'Dat was het geval tegen Heracles met Devyne Rensch en bij Go Ahead Eagles met Davy Klaassen', vertelt Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'En in Waalwijk werd een handsbal van RKC niet bestraft en kregen we geen strafschop.'

De Amsterdammers kregen vorig seizoen elf keer een strafschop, een groot verschil met dit jaar. 'Ik ga er maar even vanuit dat het toeval is, maar het feit ligt er en dat is best vreemd', gaat Ten Hag verder. 'Ajax is een heel aanvallende ploeg die vaak in strafschopsituaties terechtkomt. Dan zouden daar automatisch meer strafschoppen gegeven kunnen worden. Dat is dus niet het geval.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.