Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag had in eerste jaar bij Manchester United duurste selectie ooit ter beschikking

Ten Hag had in eerste jaar bij Manchester United duurste selectie ooit ter beschikking

15 feb 2024, 09:49

Manchester United heeft vorig seizoen (2022/2023) de duurste selectie ooit op het voetbalveld gehad. Volgens het jaarlijkse financiële rapport van de Europese voetbalbond UEFA gaf de club van trainer Erik ten Hag iets meer dan 1,42 miljard euro uit aan de selectie die dat seizoen speelde.

Daarmee overtrof de Engelse club Real Madrid, dat aan het einde van het seizoen 2019/2020 nog de duurste selectie ooit had samengesteld, namelijk 1,33 miljard euro.

De ploegwaarde van Ten Hag werd vooral bepaald door miljoenentransfers van onder anderen Antony, Harry Maguire, Jadon Sancho en Casemiro. United eindigde dat jaar, het eerste onder het bewind van Ten Hag, als derde in de Premier League.

Manchester City was vorig seizoen een goede tweede, met een financiële waarde van de selectie ter hoogte van 1,286 miljard euro.

Real Madrid was wel de ploeg met de hoogste omzet, namelijk 841 miljoen euro. Gevolgd door Manchester City (836 miljoen euro), Barcelona (815 miljoen euro) en Paris Saint-Germain (807 miljoen euro).

De Premier League telde negen teams in de top twintig van de clubs met de meeste inkomsten. Vijftien van die twintig clubs boekten een recordomzet. Alleen de omzet van Bayern München steeg al met 90 miljoen euro naar 744 miljoen euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.