Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag en United bijna zeker van CL-ticket na zwaarbevochten zege op Wolves

Ten Hag en United bijna zeker van CL-ticket na zwaarbevochten zege op Wolves

13 mei 2023, 19:29

Manchester United heeft in de strijd om deelname aan de Champions League een kostbare zege geboekt. Na twee nederlagen van 1-0 bij Brighton & Hove Albion en West Ham United wist het elftal van trainer Erik ten Hag voor eigen publiek wel te winnen van Wolverhampton Wanderers: 2-0.

Manchester kreeg voor rust de nodige kansen. De Braziliaanse oud-Ajacied Antony miste twee keer, onder meer met een kopbal van dichtbij die over het doel ging. Antony herstelde zich door na ruim een half uur spelen de bal breed te leggen op de vrijstaande Franse spits Anthony Martial: 1-0.

Manchester United, dat de laatste tijd moeizaam scoort, wist de wedstrijd pas diep in blessuretijd te beslissen. De Argentijnse invaller Alejandro Garnacho scoorde via de binnenkant van de paal. Hij had de bal ook af kunnen geven aan de vrijstaande Oranje-international Wout Weghorst, die in de 69e minuut in het veld was gekomen. Verdediger Tyrell Malacia bleef op de reservebank zitten.

Manchester United kwam dankzij de zege in punten op gelijke hoogte met nummer 3 Newcastle United, dat eerder op zaterdag gelijkspeelde bij Leeds United (2-2). Newcastle en Manchester hebben na 35 van de 38 speelronden 66 punten. Liverpool, de nummer 5, staat op 62 punten. De nummers 1 tot en met 4 kwalificeren zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League, waarvan Manchester City en Arsenal al zeker zijn.

Tottenham Hotspur verspeelde de laatste kans op een Champions League-ticket door met 2-1 te verliezen bij Aston Villa. Arnaut Danjuma viel in de 81e minuut bij een achterstand van 2-0 in bij Tottenham. Harry Kane benutte kort voor tijd een strafschop. Aston Villa kwam in punten naast de Spurs. De clubs staan op de zesde (Tottenham) en zevende plek (Aston Villa) met 5 punten achterstand op Liverpool.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.