Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag: De Jong in principe op middenveld

Ten Hag: De Jong in principe op middenveld

19 okt 2018, 16:06

AMSTERDAM (ANP) - Frenkie de Jong zal voortaan bij Ajax vooral op het middenveld te zien zijn. Trainer Erik ten Hag liet vrijdag blijken dat hij alleen nog in noodgevallen centraal in de defensie een beroep zal doen op de international.

,,Hij heeft al ik weet niet hoe vaak laten zien dat hij centraal in de verdediging uitstekend is. We hebben maar één wedstrijd verloren met Frenkie in de verdediging'', doelde Ten Hag op de nederlaag van 3-0 bij PSV. ,,Dat neemt niet weg dat hij het beste is op het middenveld. Dat is ook heel helder. Vanaf het begin af aan is het de bedoeling geweest dat hij op het middenveld zou gaan spelen.''

De spitspositie bij Ajax werd de laatste wedstrijden door meerdere spelers (Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg en Dusan Tadic) ingevuld. Ten Hag vindt niet dat hij een vaste keuze hoeft te maken. ,,We hebben zoveel wedstrijden. We kijken ook naar vorm en naar de tegenstander.''

Aad300 analyseert Frenkie de Jong op z'n Aads

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.