Terug

Volg Vandaag Inside

'Brobbey blijft volwaardig lid van selectie Ajax'

'Brobbey blijft volwaardig lid van selectie Ajax'

5 feb 2021, 00:27

Voor Erik ten Hag blijft Brian Brobbey een volwaardig lid van zijn selectie van Ajax. De 19-jarige aanvaller heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen en vertrekt komende zomer transfervrij uit Amsterdam.

'Hij blijft een volwaardig lid van de kleedkamer en de beste zullen gaan spelen', reageerde Ten Hag op het aanstaande vertrek van de in Amsterdam geboren spits. 'Ik vind het heel spijtig, maar ook ik respecteer zijn keuze. Talent is van jezelf. Niet van de club of van je ouders of andere mensen. Als hij denkt dat hij bij een andere club beter af is, dan moeten wij dat accepteren. Dan is dat zo.'

'Maar Ajax is een fantastisch podium voor talenten', zei Ten Hag. 'Dat heeft het verre en recente verleden bewezen. Hier kunnen spelers zich het beste ontwikkelen en als ze dan in de spotlights komen, dan kunnen ze naar mooie grote clubs vertrekken. Een vertrek heeft vaak een sportieve en een financiële kant. Voor sommige jongens kan ik me een keuze voor het financiële voorstellen. Maar ik zag laatst een lijst met talenten die de laatste zeven of tien jaar naar het buitenland zijn vertrokken. Er is geloof ik niemand geslaagd. Dat bewijst dat ze zeker op jonge leeftijd in eigen omgeving beter af zijn.'

Erik ten Hag over het (aanstaande) vertrek van Brian Brobbey en Julian Rijkhoff.

Ten Hag over vertrek Brobbey: 'Talent is van jezelf, niet van...
2:23
Ten Hag over vertrek Brobbey: 'Talent is van jezelf, niet van...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.