Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag boekt met Manchester United cruciale zege in strijd om Champions League-tickets

Ten Hag boekt met Manchester United cruciale zege in strijd om Champions League-tickets

8 apr 2023, 15:29

Manchester United heeft de tweede zege van de week geboekt in de Premier League. Drie dagen na de nipte zege op Brentford (1-0) werd Everton met 2-0 verslagen door de ploeg van trainer Erik ten Hag.

Scott McTominay zette United in de 36e minuut op voorsprong en 20 minuten voor tijd bepaalde invaller Anthony Martial de eindstand door eenvoudig binnen te schuiven. Dat deed hij op aangeven van Marcus Rashford, die profiteerde van een fout in de defensie van Everton.

Niet veel later ging Rashford naar de kant, mogelijk met een liesblessure. De clubtopscorer van dit seizoen werd vervangen door Wout Weghorst. Aan de zijde van United had Tyrell Malacia wel een basisplaats. De oud-Feyenoorder mocht aan de aftrap verschijnen, omdat Luke Shaw uit de roulatie is.

Een klein kwartier voor tijd maakte Christian Eriksen zijn rentree. De Deense middenvelder kreeg een staande ovatie op Old Trafford. Eriksen speelde eind januari voor het laatst voor United.

Voor United was het een belangrijke week in de strijd om een plek bij de beste vier in de Premier League. De nummer 3 heeft nu 6 punten meer dan nummer 5 Tottenham Hotspur. De beste vier ploegen bemachtigen een ticket voor de Champions League. United en de Spurs hebben nog negen duels te spelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.