Ten Hag bereikt finale FA Cup met Manchester United na bloedstollende penaltyreeks

23 apr 2023, 20:40

Trainer Erik ten Hag heeft met Manchester United de finale van de FA Cup bereikt. Op Wembley versloeg de nummer 4 van de Premier League Brighton & Hove Albion na strafschoppen, 7-6. De penalty's waren nodig omdat er in 120 minuten niet was gescoord.

Wout Weghorst was één van de spelers die voor United scoorde vanaf de stip. Hij maakte de 6-6. Vervolgens miste Solly March, waarna de Zweed Victor Lindelöf het duel besliste.

In de finale speelt Manchester United nu tegen Manchester City. United won eerder dit seizoen al de League Cup in Engeland, iets minder prestigieus dan de FA Cup. Voor United is het de eerste finale in de FA Cup, sinds de nederlaag tegen Chelsea in 2018.

Joël Veltman, hersteld van een blessure, viel in de 67e minuut in bij Brighton. Tyrell Malacia en Wout Weghorst kwamen bij United gezamenlijk in de 101e minuut het veld in.

Manchester City had zich zaterdag al voor de finale geplaatst, door te winnen van Sheffield United (3-0). De finale is begin juni op Wembley.