Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag baalt: 'Dat is vreemd en is ook geen fair play'

Ten Hag baalt: 'Dat is vreemd en is ook geen fair play'

2 nov 2020, 18:38

Erik ten Hag heeft goede hoop dat hij dinsdag alsnog enkele spelers kan verwelkomen voor het uitduel met FC Midtjylland in de Champions League. De formatie uit Amsterdam arriveerde maandag met slechts zeventien spelers in Denemarken. Aanvoerder Dusan Tadic, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch en André Onana kregen om coronaredenen geen toestemming van de Deense autoriteiten mee te komen, evenals de reserve-doelmannen Maarten Stekelenburg en Dominik Kotarski.

Ten Hag kon tijdens een persconferentie niet precies zeggen waarom de bewuste spelers niet welkom zijn in Denemarken. "Maar ze zijn wel in Nederland inzetbaar", zei hij. "Dat vind ik wel vreemd. We spelen in een Europese competitie. Maar Europese landen hanteren andere regels wat betreft corona. Dat is vreemd en is eigenlijk ook geen fair play. Ik heb daarom goede hoop dat ze dinsdag alsnog welkom zijn. Daar zijn we uiteraard nog mee bezig."

De kans is groot dat de ontbrekende spelers van Ajax eerder positief op corona zijn getest. Tijdens nieuwe testen kan dan nog een restwaarde in het bloed worden gevonden. De bewuste persoon is dan allang hersteld maar in sommige landen toch niet welkom. Denemarken hanteert strengere regels dan veel andere Europese landen als het om corona gaat. Bij Ajax bleken begin augustus maar liefst dertien voetballers antistoffen van het coronavirus in hun bloed te hebben. De meeste van hen hebben ook klachten gehad.

De afgelopen weken ontbraken er bij Ajax regelmatig spelers, terwijl niet duidelijk was wat ze mankeerden. Ajax vertelt uit privacyreden niet of spelers besmet zijn met het coronavirus. "Want we hebben gewoon nog weinig informatie over het virus", zei Ten Hag. "We weten ook weinig over de gevolgen op lange termijn van deze pandemie. Dus daar zijn we voorzichtig mee."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.