Terug

Volg Vandaag Inside

Teller crowdfundingsactie Vitesse staat al op één miljoen euro

3 mei 2024, 14:31

De donderdag in het leven geroepen crowdfundingsactie om Vitesse van de ondergang te redden, heeft al een miljoen euro opgeleverd. Dat maakt Theo Janssen bekend via de social media-kanalen van de club.

Janssen zegt in een video-boodschap aan de Vitesse-fans: "Hoi Vitessenaren, het miljoen is bereikt, en daar zijn we heel dankbaar voor en trots op. Dus dankjewel, maar we zijn er nog niet, dus blijf alsjeblieft doneren. Groetjes Theo."

Binnen twee weken moet Vitesse de licentiecommissie van de KNVB ervan hebben overtuigd dat het gezond genoeg is om in ieder geval volgend seizoen uit te kunnen spelen. Anders dreigt een faillissement.

Het reeds gedegradeerde Vitesse kampt met een totale schuld van ongeveer 19 miljoen euro en zit na de afgekeurde overname door de Amerikaan Coley Parry zonder geldschieter. Parry liet op X weten eveneens een donatie te hebben gedaan.

De aandelen van Vitesse zijn nog wel officieel in handen van de Rus Valeriy Oyf, maar geld geeft hij niet meer en ook is het mogelijk strafbaar dat hij nog betrokken is bij de club.

Valentijn Driessen gaat ervan uit gaat dat Vitesse volgend jaar gewoon betaald voetbal speelt. Dat vertelde hij onlangs bij Vandaag Inside. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.