Terug

Volg Vandaag Inside

Televizier gaat het uitsluiten van Vandaag Inside van deelname aan Ring evalueren

Televizier gaat het uitsluiten van Vandaag Inside van deelname aan Ring evalueren

19 juli 2022, 18:20

De organisatie die jaarlijks de Televizier-Ring uitreikt neemt dit jaar in de evaluatie ook de discussie rond De Avondshow met Arjen Lubach en Vandaag Inside mee. Dat meldt hoofdredacteur Jeroen de Goeij van de Televiziergids dinsdag.

Beide programma's tekenden protest aan omdat zij niet meedingen naar de prestigieuze prijs. Volgens de organisatie zijn het spin-offs van Zondag met Lubach en Voetbal International, die de prijs eerder wonnen. Het programma Chateau Bijstand doet wel mee, omdat dat volgens de organisatie geen spin-off is van Chateau Meiland dat eerder won.

Het stemmen voor de vierde kwalificatieronde voor de Televizier-Ring is dinsdag begonnen. Het publiek kan nu vijf programma's uit het afgelopen kwartaal nomineren. 'We gaan de regels van het spel tijdens de wedstrijd niet veranderen', aldus De Goeij. 'Maar we evalueren de uitreiking achteraf wel altijd. En de discussie rond VI en Lubach nemen we zeker mee.'

De hoofdredacteur van de Televiziergids wil niet vooruitlopen op mogelijke aanpassingen in het reglement. 'De regels zijn sinds 1964 duidelijk: hetzelfde programma kan niet twee keer winnen', stelt hij. 'Maar mogelijk kunnen we wel de criteria over de vraag of iets een spin-off is of niet wat duidelijker formuleren.' Nu ligt die beslissing in handen van de organisatie zelf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.