Terug

Volg Vandaag Inside

Televizier: 'Petitie maakt geen verschil, Vandaag Inside blijft uitgesloten'

Televizier: 'Petitie maakt geen verschil, Vandaag Inside blijft uitgesloten'

17 juni 2022, 17:57

De petitie die de makers van Vandaag Inside zijn gestart omdat het programma is uitgesloten van deelname aan de Gouden Televizier-Ring, gaat geen verschil maken. Dat laat een woordvoerster van de organisatie desgevraagd aan het ANP weten. De petitie is vrijdagavond rond 17.00 uur bijna 48.000 keer getekend.

'Een format kan maar één keer winnen', stelt de zegsvrouw. 'Deze regel geldt voor alle tv-makers en alle programma’s, een petitie kan daar dan ook geen verandering in brengen.' Volgens de redactie van Televizier lijkt Vandaag Inside te veel op Voetbal International, dat in 2011 won. De woordvoerster zegt dat de redactie 'middels een open discussie' bepaalt of een tv-programma een spin-off is van een winnend tv-programma. 'Het gaat daarbij om het format van het programma.'

Hoofdredacteur van Televizier, Jeroen De Goeij, laat weten het 'fantastisch' te vinden dat Vandaag Inside 'zo’n grote en toegewijde achterban heeft'. 'Dat was ook de reden dat de mannen in 2011 de Gouden Televizier-Ring voor de neus van de grote favoriet wegkaapten. Maar het huidige programma lijkt veel op de winnende versie en is wat de organisatie betreft een spin-off.' De Goeij stelt verder dat de presentatoren van het programma, Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee, wel weer kans maken op de publieksprijs 'met een compleet nieuw format'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.