Terug

Volg Vandaag Inside

Teleurgestelde Frenkie de Jong houdt moed na verloren 'Clásico'

Teleurgestelde Frenkie de Jong houdt moed na verloren 'Clásico'

2 mrt 2020, 10:35

In het stadion waar hij vorig jaar met Ajax een historische zege vierde, moest Frenkie de Jong zondagavond een flinke teleurstelling incasseren. De Jong verloor met FC Barcelona de 'Clásico' tegen Real Madrid met 2-0, waardoor de Catalanen de eerste plaats in de Spaanse voetbalcompetitie kwijtraakten aan de ploeg uit Madrid. "Maar het verschil is slechts één punt en er zijn nog veel wedstrijden te gaan", zei De Jong. "We zitten nog steeds in de race, we blijven vechten tot het einde."

Met De Jong als een van de uitblinkers zegevierde Ajax een jaar geleden in de achtste finales van de Champions League met 4-1 in stadion Santiago Bernabéu. In dienst van Barcelona wil het de 22-jarige middenvelder uit Arkel vooralsnog niet lukken om te winnen van de 'Koninklijke'. Het competitieduel in Camp Nou eindigde in december in 0-0, in de Spaanse hoofdstad ging Barcelona door twee doelpunten in de laatste 20 minuten onderuit. "We hadden hier kunnen winnen. Zeker de eerste helft speelden we goed", aldus De Jong. "Het is altijd teleurstellend om te verliezen, zeker de 'Clásico'. Maar we zitten wel op de juiste weg. Iedere week gaan we beter spelen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.