Terug

Volg Vandaag Inside

Teixeira breekt kuitbeen op training

Teixeira breekt kuitbeen op training

18 dec 2020, 17:53

João Teixeira is voorlopig niet inzetbaar voor Feyenoord. De Portugees heeft vrijdag op de training een kuitbeen gebroken. "Dat kan er ook nog wel bij", zuchtte trainer Dick Advocaat op een persconferentie voor het uitduel van zondag met Vitesse.

Orkun Kökcü is donderdag op de training geblesseerd geraakt en aanvoerder Steven Berghuis ontbreekt zondag waarschijnlijk ook tegen Vitesse. Hij viel vorige week tegen VVV uit met een liesblessure. "Achter zijn naam staat een groot vraagteken", zei Advocaat. "Leroy Fer en Luis Sinisterra kunnen 45 minuten of hooguit 60 minuten spelen en Ridgeciano Haps is er mogelijk begin januari weer bij. Maar we zijn er maanden goed doorheen gerold. Dus de komende duels met Vitesse en Heerenveen kunnen er ook wel bij."

Feyenoord staat derde op de ranglijst, op basis van een beter doelsaldo dan Vitesse. "Ze spelen goed voetbal, met heel veel pressie", zei Advocaat over de tegenstander uit Arnhem. "Oussama Tannane en Riechedly Bazoer zijn de grote spelers daar. Die doen het erg goed, maar ze hebben meer goede spelers."

Trainer Dick Advocaat maakt aan het einde van het seizoen plaats voor Arne Slot. De 73-jarige Hagenaar kent de verhalen dat hij mogelijk eerder vertrekt, maar wilde die graag ontkrachten. "Ik blijf gewoon tot het einde van het seizoen. Dat hebben we afgesproken en dat doe ik ook. Daar is ook geen twijfel over, hoor", zei hij. "Bij mij is er ook geen rancune. Feyenoord heeft alles gewoon netjes gespeeld. Er is twee maanden geleden aan mij gevraagd wat ik ging doen. Ik zei: ik stop op zeker. Daar kunnen jullie wel rekening mee houden. Dan gaan zij verder, dat is logisch."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.