Terug

Volg Vandaag Inside

'Tegen Lille allemaal in een Jan Siemerink-shirt het veld op'

'Tegen Lille allemaal in een Jan Siemerink-shirt het veld op'

12 feb 2021, 12:56

AD-columnist Thijs Zonneveld heeft weinig begrip voor de steunbetuiging van Ajax aan André Onana. De spelers van Ajax kwamen in het bekerduel met PSV (2-1) het veld op met een keepersshirt van de Kameroense doelman aan.

De doelman werd vorige week voor 12 maanden geschorst na een positieve dopingtest. Ajax gaat bij het internationaal sporttribunaal CAS in beroep tegen die straf. Tot die tijd mag Onana zeker niet spelen en trainen. 'Ik geloof dat het was bedoeld als steunbetuiging, als een spontane actie vanuit de spelers. Maar hoe het overkwam, was als een van bovenaf opgelegde, geregisseerde protestactie', schrijft Zonneveld in zijn column over het rugsteuntje van Ajax.

'Want wat was nu eigenlijk de boodschap van die ode aan Onana? Wat wilde Ajax er nu eigenlijk mee duidelijk maken? Waarom zou je jezelf als spelers en club zo demonstratief en publiekelijk achter een dopingzondaar scharen?', vraagt de columnist zich hardop af.

De oud-wielrenner concludeert: 'Onana heeft een verboden middel gebruikt. Er is geen sprake van sabotage, niet van voedselvervuiling, het is geen fout van iemand anders dan hijzelf. Als je dat weet, wat sta je dan te doen op dat veld, in die gele shirtjes?', vervolgt Zonneveld. 'Was het een middelvinger naar de grote boze buitenwereld die Onana niet, zoals zijzelf, ziet als slachtoffer?'

Zonneveld vraagt zich af of Ajax ook een actie op zet voor Sébastien Haller, die per ongeluk niet werd aangemeld voor de Europa League. 'In dat geval ben ik vooral benieuwd naar de thuiswedstrijd tegen Lille, voor de Europa League. Allemaal in een Jan Siemerink-shirt het veld op: vergeten een vinkje te zetten.'

Lees de hele column van Thijs Zonneveld HIER.

*Johan Derksen reageerde maandagavond in Veronica Inside ook op de positieve dopingtest: 'Onwaarschijnlijk dat Onana's vriendin een plaspil kreeg voorgeschreven.'

'Van der Sar staat als een papegaai de smoesjes van Onana na ...
2:56
'Van der Sar staat als een papegaai de smoesjes van Onana na ...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.