Terug

Volg Vandaag Inside

'Tegen Frankrijk zou ik Wieffer naast De Jong opstellen'

'Tegen Frankrijk zou ik Wieffer naast De Jong opstellen'

20 mrt 2023, 15:00

Pierre van Hooijdonk vindt dat Mats Wieffer vrijdag in de basis moet staan bij Het Nederlands Elftal. De analist zou hem graag naast Frenkie de Jong willen zien tegen Frankrijk, vertelde hij zondag in NOS Studio Voetbal.

Van Hooijdonk zag dat Wieffer tijdens de klassieker belangrijk was voor Feyenoord en zou hem daarom graag in Oranje willen zien. "Tegen Frankrijk zou ik hem naast Frenkie de Jong opstellen. Wie anders? Deze jongen heeft het laten zien tegen een Europese tegenstander en tegen de nummer twee van Nederland. Waarom zou hij niet naast Frenkie de Jong kunnen spelen? Het is iets anders of Koeman het gaat doen, want het kan ook zijn dat hij liever jongens opstelt die elkaar wat langer kennen."

Tafelgenoot Rafael van der Vaart is het niet helemaal eens met Pierre. Hij zou Wieffer pas bij de wedstrijd tegen Gibraltar opstellen. "Zeker niet tegen Frankrijk. Ik vind het een goede speler, maar ik zag vandaag ook een paar momenten waarop hij net even de handelingssnelheid tekortkwam die nodig is op het absolute topniveau. Het is een goede speler, absoluut, maar ik twijfel of hij het absolute topniveau aankan."

Wanneer Van Hooijdonk het niet met hem eens is, nuanceert Van der Vaart zijn uitspraken enigszins: "Een beetje minder dan Barcelona en Manchester United is ook oké, hè. Ik zeg alleen dat ik vandaag momenten heb gezien waarop het net even te lang duurde. Ik heb vandaag op hem gelet en vind hem net even tekortkomen op dit moment."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.