Terug

Volg Vandaag Inside

Teambaas Horner: 'We moeten heel erg ons best doen om de titel te verspelen'

Teambaas Horner: 'We moeten heel erg ons best doen om de titel te verspelen'

6 sep 2022, 14:36

Alleen uitzonderlijke tegenslag kan een tweede wereldtitel van Max Verstappen in de Formule 1 voorkomen. Dat zegt zijn teambaas Christian Horner bij Red Bull. "We staan er geweldig voor. We moeten wel heel erg ons best doen om de titel nog te verspelen. Maar rekenkundig gezien kan het nog misgaan, dus is het geen gelopen race", aldus de Brit, die afgelopen zondag Verstappen in Zandvoort voor de tiende keer dit jaar een grand prix zag winnen.

De voorsprong van de Nederlander op zijn eerste achtervolgers - teamgenoot Sergio Pérez en Ferrari-coureur Charles Leclerc - is 109 punten. "Onze aanpak blijft hetzelfde; we bekijken het race voor race. Dat betekent dat we nu weer alles in het werk stellen om komend weekeinde op Monza de beste auto te hebben. We staan onszelf niet toe om te ver vooruit te denken", aldus Horner.

De teambaas benadrukt dat het kampioenschap bij de constructeurs dit jaar minstens zo belangrijk is als de titel van Verstappen. "De afgelopen acht jaar heeft Mercedes die wereldtitel bij de teams steeds gepakt. Als we er dit jaar in slagen om ook dat kampioenschap te winnen, zal dat net zo veel vreugde geven als de individuele titel", zegt Horner. De vooruitzichten zijn wat dat betreft ook gunstig, want Red Bull leidt met een voorsprong van 135 punten op Ferrari, de nummer 2.

Het seizoen telt nog zeven races.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.