Terug

Volg Vandaag Inside

Team Jonk haalt gelijk in ontslagzaak bij arbitragecommissie KNVB

Team Jonk haalt gelijk in ontslagzaak bij arbitragecommissie KNVB

8 feb 2024, 08:05

Technisch manager Wim Jonk en trainer Matthias Kohler hebben met succes hun ontslag bij FC Volendam aangevochten. De arbitragecommissie van de KNVB oordeelde in een spoedzitting in Zeist dat de Eredivisieclub ten onrechte een verklaring van 'Team Jonk' om te stoppen bij de club heeft geïnterpreteerd als een directe opzegging van hun arbeidscontracten.

Advocaat Joost Quant van Jonk en Kohler bevestigt dat de club als gevolg van de uitspraak de salarissen weer moet gaan betalen.

Jonk en Kohler verklaarden zich samen met de andere leden van de technische staf op 1 december solidair met de ontslagen voorzitter Jan Smit. Ze ondertekenden een emotioneel statement met als kop "Wij stappen op bij FC Volendam. Wij gaan stoppen bij FC Volendam."

De club zag in die verklaring een verzoek om ontslag te nemen en stopte per direct met de salarisbetalingen. Omdat ze zich niet aan de opzegtermijnen hadden gehouden, vroeg Volendam bij de arbitragecommissie om een schadevergoeding. Die vordering is afgewezen, zei de advocaat.

"We hebben vanaf het begin gezegd dat het statement naar de media geen opzegging van het contract was", zegt Quant. "Het was meer een noodkreet, ze voelden zich ook bedreigd omdat de raad van commissarissen al eerder had laten doorschemeren dat ze van Team Jonk af wilde. Maar om dan meteen de salarissen stop te zetten, kan natuurlijk niet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.