Terug

Volg Vandaag Inside

TB: Hans Kraay jr. spreekt indrukwekkende woorden over Simon Kistemaker (2020)

TB: Hans Kraay jr. spreekt indrukwekkende woorden over Simon Kistemaker (2020)

24 nov 2021, 08:35

Oud-trainer Simon Kistemaker overleed dinsdag op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In 2020, toen Hans Kraay jr. werd verkozen tot cultheld van Telstar, bracht hij in Voetbal International een prachtig eerbetoon aan zijn oud-trainer en goede vriend Simon Kistemaker, die kort daarvoor zijn vrouw Thea verloor. Lees hieronder de indrukwekkende laatste alinea van het interview dat hier in zijn geheel is te lezen.

‘Ik vertel graag over Simon, omdat ik wil dat mensen weten wat voor een unieke man hij is. Maar hoelang heb ik hem nog bij me? Ik weet het niet. Je komt op een leeftijd dat steeds meer mensen je gaan ontvallen. Ik heb mijn ouders verloren, dat went nooit en als straks Simon er ook nog tussenuit knijpt… Ik vind het moeilijk.'

'Die man heeft het in dit leven ongelooflijk voor zijn kiezen gehad. Zijn eerste vrouw Anneke, die ik niet heb gekend, overleed jong aan kanker. Dat greep Simon zó aan, deed hem zóveel pijn, dat-ie naar Australië vluchtte. En nu Thea… Hoelang hou je dat vol als mens? Ik heb Simon nog nooit zien huilen, maar laatst hebben we samen een potje zitten janken. Schaam ik me niks voor. Ik noem hem nu ook geen trainer, voor het eerst dat ik dat durf. De relatie trainer-speler bestaat niet meer, hij is nu gewoon mijn vriend. Als we bellen en hij sluit af, zegt-ie: "Ik hou van je, Hansie". Ik ook van jou, Simon, slik ik dan. En hang huilend op.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.