Terug

Volg Vandaag Inside

Taylor na 33 minuten naar de kant gehaald; Weghorst zijn vervanger

Taylor na 33 minuten naar de kant gehaald; Weghorst zijn vervanger

24 mrt 2023, 21:35

Het basisdebuut van Kenneth Taylor in het Nederlands elftal is er een om snel te vergeten. De middenvelder werd tegen Frankrijk na 33 minuten al naar de kant gehaald door Ronald Koeman.

Taylor nam tijdens het EK-kwalificatieduel met Frankrijk de plek in van de geblesseerde Frenkie de Jong, maar liet zich tegen Les Bleus niet van zijn beste kant zien. De middenvelder van Ajax verloor aan het begin van de wedstrijd tweemaal slordig de bal en liet zich voorafgaand aan de 1-0 makkelijk aftroeven, waardoor Antoine Griezmann de bal binnen kon schieten.

Na een halfuur had Koeman genoeg gezien, en haalde hij Taylor naar de kant. Hij werd vervangen door Wout Weghorst. Koeman liet zich voorafgaand aan de wedstrijd nog uit over Taylor. “Ook in hem heb ik alle vertrouwen", zei de bondscoach bij de NOS. "Anders had ik hem niet opgeroepen. Ik onderschrijf dat hij een wat mindere periode heeft gehad, maar de laatste weken gaat het beter. Dit is een kans voor hem."

De ploeg van Koeman keek tegen Frankrijk al na 21 minuten tegen een 3-0-achterstand aan. Bijna honderd jaar geleden begon het Nederlands elftal voor het laatst zo slecht aan een interland. In augustus van 1919 verloor Oranje met 4-1 van Zweden. Toen stond het na 20 minuten 3-0.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.