Terug

Volg Vandaag Inside

'Talkshows zouden best wat kunnen leren van Vandaag Inside'

'Talkshows zouden best wat kunnen leren van Vandaag Inside'

12 dec 2022, 21:22

Journalist en podcastmaker Alex Mazereeuw hoopt in het nieuwe jaar op meer verrassing op televisie. Hij vindt dat talkshows een voorbeeld kunnen nemen aan Vandaag Inside.

"Uit de talkshows is alle creativiteit geramd. Op1, Khalid en Sophie, HLF8, Humberto, Beau, Jinek, Renze: steeds zie je weer vier mensen aan een tafel met een of twee presentatoren," vertelt Mazereeuw, die onder andere schrijft voor De Volkskrant, in gesprek met Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. "Ik begrijp niet waarom het zo’n eenheidsworst moet zijn, want de redacteuren van die programma’s zijn vaak mensen met creatieve ideeën."

"DWDD lijkt nog steeds de blauwdruk te zijn – eerst iets zwaars, dan steeds iets luchtigers, verschillende rubriekjes," gaat de journalist en podcastmaker verder. "Maar dat programma volgde niet altijd het format, het ging gaandeweg steeds meer zijn eigen gang. Het durfde de actualiteit af en toe los te laten. En ja, soms ging het dan een uitzending lang over een dode schrijver die me niet per se interesseerde, maar er gebeurde wél wat."

"Talkshows zouden best wat kunnen leren van Vandaag Inside. Dat programma heeft lak aan draaiboeken en formats. Het is natuurlijk geen journalistiek, en ik sta ook niet achter hun politieke profiel, maar die losse vorm is prettig. Dat ze soms eens ergens op doorgaan omdat het interessant is, of het juist eerder afkappen, ook al had de redacteur nog vijf vragen voorbereid," concludeert Mazereeuw.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.