Terug

Volg Vandaag Inside

'Tagliafico staat er erg goed op bij Barça'

'Tagliafico staat er erg goed op bij Barça'

21 apr 2020, 18:14

Ajax-watcher Marco Timmer weet bijna wel zeker dat Nico Tagliafico er goed op staat bij FC Barcelona, dat laat hij weten aan Voetbal International. De linksback van Ajax dook vorige week plots op in het Spaanse medium Mundo Deportivo. En dus heeft Timmer navraag gedaan in Catalonië en Amsterdam.

Volgens Timmer heeft geen club zich nog officieel gemeld voor Tagliafico. Wel weet hij dat er interesse is vanuit Barcelona: 'Marc Overmars heeft bevestigd dat geen enkele club zich gemeld heeft voor Tagliafico. Maar dat hij zelf een stap wil maken, is duidelijk. Ik verwacht ook dat hij één van de spelers is die zal gaan,' aldus Timmer bij Voetbal International.

Voordat de Catalanen serieus werk gaan maken van de Argentijnse linksback, zal er één verdediger moeten vertrekken uit Barcelona. Dit zal dan Jordi Alba of Junior Firpo worden. Een vertrek van laatstgenoemde is het meest voor de hand liggend, aangezien Alba al jaren een vaste kracht is in de Catalaanse ploeg.

Timmer denkt dat Tagliafico veel kans maakt op een plek bij Barça, ook door zijn goede contacten met oud-Ajacied Frenkie de Jong en landgenoot Lionel Messi: 'Als hij zijn droom waar kan maken en Barcelona wil hem, als vervanger of stand-in van Alba, dan kan ik me voorstellen dat ene meneer Messi een goed woordje voor hem heeft gedaan.'

Tagliafico was vorig jaar één van de vele uitblinkers in het Champions League-seizoen van Ajax. Herbeleef het geweldige CL-seizoen van de Amsterdammers hieronder opnieuw!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.