Terug

Volg Vandaag Inside

Tagliafico hekelt kritiek op Feyenoorder: 'Manier van spelen past niet bij hem'

Tagliafico hekelt kritiek op Feyenoorder: 'Manier van spelen past niet bij hem'

27 mrt 2021, 23:52

Nicolas Tagliafico begrijpt niets van de kritiek op Feyenoord-spits Lucas Pratto. De verdediger van Ajax neemt het op voor zijn landgenoot.

Pratto komt nauwelijks aan spelen toe en Tagliafico weet wellicht waardoor dit komt. 'Feyenoord heeft veel goede aanvallers opgeleid, misschien past hun manier van spelen niet bij Pratto. Bij Feyenoord spelen ze vaak met een spits die bijna even lang is als ik, niet met iemand die sterk is in het strafschopgebied', vertelt Tagliafico in gesprek met TyC Sports. 'Ze hebben aanvallers die veel naar buiten komen. Lucas is misschien zo'n speler niet.'

De linksback speelt inmiddels al vier seizoenen voor Ajax. Tagliafico legt ook uit wat het verschil is tussen het Nederlandse en Argentijnse voetbal. 'In Europa spelen ze vaak erg snel. Het gaat hier vooral om de veldbezetting en de tactiek. In Argentinië draait het om drukzetten, duels en het maken van kilometers. Hier speel je meer georganiseerd, meer als team.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.