Tadić verklaart omduwen van Antony in slotfase Klassieker: 'Was misschien een rare actie'

20 mrt 2022, 17:07

Dusan Tadic vond dat scheidsrechter Danny Makkelie hem in de blessuretijd van de thuiswedstrijd van Ajax tegen Feyenoord geel had moeten geven en niet Antony. De Braziliaan lag geblesseerd buiten de lijnen. Omdat het spel dan niet stilgelegd hoeft te worden, ging hij het veld weer in. Tadic duwde Antony echter weer naar de grond.

'Het was misschien een rare actie. Maar als hij daar naar beneden gaat, kunnen wij wisselen', zei de aanvoerder van Ajax tegen ESPN. 'Makkelie is een goede scheidsrechter, maar hij had mij geel moeten geven en niet Antony.' Antony had enkele minuten eerder al geel gekregen omdat hij na zijn doelpunt (de 3-2) zijn shirt uittrok. De rechtsbuiten moest uiteindelijk dus met rood vertrekken.

Tadic en Antony zorgden er met late doelpunten voor dat Ajax alsnog van Feyenoord won. Bij rust leidden de Rotterdammers nog (1-2). 'De eerste helft was niet goed. We speelden slordig en maakten veel fouten', aldus Tadic. 'De opbouw was slecht. Feyenoord zette goed druk. Dan moeten wij in een hoger tempo spelen en de bal maar één of twee keer raken.'

In de rust werden er duidelijke woorden gesproken, aldus Tadic. 'We zeiden dat dit niet mogelijk was en dat we moesten opstaan.' De Serviër schoot zelf uit een vrije trap de 2-2 binnen. De bal zeilde over doelman Ofir Marciano in de verre hoek. "Dat deed ik bewust. Ik zag de keeper te veel bij de eerste paal staan', zei Tadic, die Antony even later van dichtbij de 3-2 zag binnenschuiven. 'Met de binnenkant van zijn voet, dat is beter. Daarvoor deed hij het twee keer met zijn wreef. Dit is een belangrijke overwinning voor ons, zeker na het verlies tegen Benfica.'