Terug

Volg Vandaag Inside

Tadić over Mislintat: 'Waarom moest een Duitse man opeens alles gaan bepalen bij Ajax?'

Tadić over Mislintat: 'Waarom moest een Duitse man opeens alles gaan bepalen bij Ajax?'

19 dec 2023, 17:35

Dušan Tadić laat zich in een uitgebreid interview met Voetbal International teleurgesteld uit over de teloorgang bij Ajax en de aanstelling van voormalig technisch directeur Sven Mislintat. “Totaal absurd.”

Tadić had meteen een voorgevoel bij de aanstelling van Mislintat en zag de Duitser niet als de juiste persoon voor zo’n belangrijke positie bij Ajax. “Leg mij maar uit: ‘Waarom moest een Duitse man opeens gaan bepalen hoe alles bij Ajax zou gaan functioneren? Totaal absurd! Zeker bij een club als Ajax. Je kan het Mislintat niet eens kwalijk nemen, maar wel de mensen binnen Ajax die hem op die plek hebben neergezet en hem op deze manier hebben laten handelen. Zij maken het beleid en zij moeten het bewaken. Bij sterke mensen was het nooit op deze manier gegaan.”

De teloorgang bij Ajax gaat de Serviër, die vijf seizoenen voor de Amsterdammers uitkwam, dan ook aan het hart. “Ik heb zelfs een keer een wedstrijd afgezet. Ik ben nu supporter van de club, maar ik kon het niet langer aanzien, ik voelde me er zo slecht bij. Spelers die voor het mooie Ajax spelen, maar geen Ajax-spelers zijn.”

"We hebben het Ajax-huis heel zorgvuldig met elkaar opgebouwd. En dat was heel lastig, het ging niet vanzelf, maar het lukte ons om Ajax weer terug te brengen naar de top. In Nederland onverslaanbaar, in Europa imponerend. En nu is het huis tot de grond toe afgebroken. Dat doet pijn, veel pijn. De club had een koers, met goede mensen en een plan. Financieel kregen sommige spelers een groot contract. Maar zij maakten het waar en bouwden Ajax op. Nu hebben spelers een groot contract, maar voor wat? Om de club naar de afgrond te helpen? En die spelers weten niet wat Ajax werkelijk inhoudt. Totaal niet. Dat is triest. Het is niet goed en raakt me”, aldus een teleurgestelde Tadić.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.