Tadic mist strafschop en speelt gelijk

14 okt 2018, 19:22

BOEKAREST (ANP) - De voetbalteams van Servië en Roemenië hebben voor de tweede keer in ruim een maand tijd gelijkgespeeld in de Nations League. Na de 2-2 in september in Belgrado bleef het zondag in Boekarest 0-0.

Servië speelde de tweede helft met een man meer. De Roemeense verdediger Gabriel Tamas kreeg kort voor rust een rode kaart van de Nederlandse scheidsrechter Kevin Blom omdat hij met zijn voet hoog en hard inkwam en bijna het hoofd raakte van Mijat Gacinovic. Ajacied Dusan Tadic, aanvoerder van Servië, schoot de bal uit de strafschop na een korte en trage aanloop hard over.

Met elf tegen tien wist Servië, in een af en toe harde wedstrijd, het verschil in de tweede helft ook niet te maken. In de slotfase werd een doelpunt van Aleksandar Mitrovic afgekeurd wegens buitenspel.

Servië blijft in groep 4 van divisie C van de Nations League koploper met acht punten uit vier duels. Roemenië is tweede met zes punten uit vier wedstrijden. Montenegro kan later op zondag op zeven punten komen als het wint van het nog puntloze Litouwen.