Terug

Volg Vandaag Inside

Tadic hoopt dat Ajax tegen Atalanta wel bij de les is

Tadic hoopt dat Ajax tegen Atalanta wel bij de les is

6 dec 2020, 10:12

Het kostte Dusan Tadic zichtbaar moeite om iets positiefs uit de thuisnederlaag van Ajax tegen FC Twente te halen (1-2). "Maar laten we dit nu meenemen naar de wedstrijd van woensdag tegen Atalanta in de Champions League", probeerde de aanvoerder. "Misschien is dit wel even goed voor ons."

Ajax, de club die de afgelopen weken met ongekende doelcijfers door de eredivisie marcheerde, beleefde een offday tegen FC Twente. "We waren te slordig en leden daarom te veel balverlies. We kwamen onze afspraken ook niet na", besefte Tadic. "Dan kom je tegen veel teams in de problemen. Dat mag niet, maar is wel gebeurd."

Ajax riep tegen FC Twente herinneringen op aan december vorig jaar toen het in een nog volle Johan Cruijff ArenA van Willem II verloor (0-2). Geen bezieling, geen vechtlust en spelers die al met de nakende Europese ontmoeting tegen Valencia bezig waren. Ajax had aan een gelijkspel voldoende tegen de Spanjaarden om te mogen overwinteren in de Champions League. Maar de formatie uit Amsterdam verloor (0-1). Vijf dagen later bleek ook AZ te sterk (0-1).

Natuurlijk willen de spelers van Ajax dit seizoen kampioen worden. Maar vooral omdat ze dan volgend seizoen weer aan de Champions League mogen deelnemen. Voor een avondje acteren op het hoogste podium van Europa hoef je niemand bij de club uit Amsterdam te motiveren. "Woensdag tegen Atalanta zullen we wel scherp zijn. Dat weet ik zeker", zei Erik ten Hag die er voorlopig nog vanuit gaat dat zijn ploeg een betere decembermaand dan vorig jaar gaat beleven

De coach van Ajax was hard voor zijn spelers na de nederlaag tegen FC Twente. "Onacceptabel", zei hij. "Maar ik heb ook gefaald. Ik heb ze kennelijk niet kunnen motiveren." Zoals de meeste coaches herhaalt ook Ten Hag vaak dat de eerstvolgende wedstrijd het belangrijkste is. Maar dat signaal gaf hij niet af tegen FC Twente.

David Neres en Noussair Mazraoui ontbraken omdat ze niet fit waren. Ten Hag hoopt dat ze woensdag tegen Atalanta wel van de partij zijn. De trainer van Ajax bracht tegen FC Twente de 18-jarige Brian Brobbey toen Lassina Traoré voor rust uitviel, terwijl Antony ook op de bank zat. En vroeg in de tweede helft haalde hij ook Nicolás Tagliafico en Perr Schuurs naar de kant. "Uit voorzorg, maar ook met het oog op Atalanta", erkende hij.

Ajax heeft woensdag een overwinning nodig om te mogen overwinteren in de Champions League. Dat levert veel prestige op en een bonus van 9,5 miljoen euro. Atalanta liet een kleine twee weken geleden op bezoek bij Liverpool zien hoe sterk het is als de tegenstander het spel moet maken (0-2). "Het wordt heel moeilijk maar ik heb er vertrouwen in", zei Tadic. "Wij zijn Ajax en horen te overwinteren in de Champions League."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.