Terug

Volg Vandaag Inside

Tadic grijpt wereldrecord van Messi uit 2011

Tadic grijpt wereldrecord van Messi uit 2011

23 dec 2021, 12:37

Dusan Tadić heeft een ongekend productief jaar achter de rug. Uit de cijfers blijkt dat de Ajacied zelfs een wereldrecord van Lionel Messi uit 2011 uit de boeken heeft geschoten.

Woensdag speelde de Serviër zijn laatste wedstrijd van 2021 en dus kunnen de cijfers worden opgemaakt. In 2021 was Tadić 37 (!) keer aangever bij een doelpunt voor Ajax of Servië. Daarmee scherpt hij het wereldrecord van Messi aan. In 2011 gaf de kleine Argentijn 36 assists in één kalenderjaar.

Het nieuwe record van de Ajacied wordt echter wel betwist. Zo zouden meegekregen penalty's ook worden meegerekend als assist. Uit een pass was Tadic 35 keer aangever.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.