Terug

Volg Vandaag Inside

Taakstraffen voor relschoppers ADO-wedstrijd

Taakstraffen voor relschoppers ADO-wedstrijd

21 feb 2019, 15:19

DEN HAAG (ANP) - Zeven supporters van ADO hebben van de politierechter in Den Haag voorwaardelijke taakstraffen van zestig uur opgelegd gekregen, omdat zij tijdens een wedstrijd van ADO tegen Feyenoord vernielingen aanrichtten in het Haagse voetbalstadion. Het Openbaar Ministerie (OM) had honderd uur taakstraf geëist. De rechter kwam tot een lagere straf omdat de wedstrijd al twee jaar geleden werd gespeeld, op 19 februari 2017, en de voetbalclub en KNVB ook al geldboetes en stadionverboden hadden opgelegd.

Het liep uit de hand toen de Rotterdamse club in de 62e minuut een doelpunt had gescoord. De sfeer sloeg om en een harde kern van ongeveer 100 tot 150 ADO-supporters verliet de eigen tribune om Feyenoord-aanhangers op te zoeken. Ze liepen via de catacomben van het stadion en vernielden onder meer afscheidingshekken tussen de vakken.

De relschoppers gebruikten ook fors geweld tegen stewards en agenten. Ze sloegen en schopten en gooiden met allerlei spullen, zoals vuilnisbakken, vuurwerk, metalen pijpen en houten bladen van marktkraampjes. De mobiele eenheid kon de agenten ontzetten en voorkwam erger.

Negen personen moeten vanwege dit geweld later voorkomen bij een 'zwaardere' rechtbank.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.