Terug

Volg Vandaag Inside

Sywert van Lienden boos op mannen van VI Vandaag

Sywert van Lienden boos op mannen van VI Vandaag

12 jan 2022, 10:08

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp bespraken dinsdagavond in de tweede uitzending van VI Vandaag het OMT-advies om een chirurgisch mondmasker (minimaal type 2) te dragen in publieke buitenruimtes waar niet voldoende afstand kan worden gehouden. De redactie van VI Vandaag waagde voorafgaand aan de uitzending een poging om Sywert van Lienden te vragen voor meer toelichting over de type 2-mondkapjes, maar Van Lienden weigerde langs te komen.

De voormalig CDA-adviseur kwam vorig jaar in opspraak toen duidelijk werd dat hij miljoenen heeft verdiend met een omstreden mondkapjesdeal. 'We hebben ook andere deskundigen gevraagd, want we zaten ook een beetje te worstelen met die mondkapjes. Sywert van Lienden hebben we nog even gebeld vanmiddag of hij nog even langs wilde komen, maar hij was heel boos', vertelt Wilfred.

'Hij wilde niet langskomen en was boos op mij, omdat ik op de radio wat dingen had gezegd en we hadden hier op tv toen geroepen dat hij bij een wedstrijd van het Nederlands elftal zat en dat niet zo gepast was', vervolgt Wilfred. 'Hij was daar héél boos over en wilde niet langskomen om meer toelichting te geven over de mondkapjes.'

'Dat is de laatste meneer in Nederland, die het recht heeft om boos te zijn', reageerde Johan. Het bovenstaande gesprek is terug te zien in onderstaande video.

René draagt Johan Derksen-mondkapje: 'Deze moet na het beffen op'
1:28
René draagt Johan Derksen-mondkapje: 'Deze moet na het beffen op'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.