Terug

Volg Vandaag Inside

‘Sydney van Hooijdonk op het laatste moment niet welkom bij Bologna’

‘Sydney van Hooijdonk op het laatste moment niet welkom bij Bologna’

11 juli 2023, 17:03

Sydney van Hooijdonk maakte zich na een succesvol seizoen op huurbasis bij sc Heerenveen op om alsnog voor zijn kans te gaan bij zijn eigenlijke werkgever Bologna. Echter stak de trainer van de club hier op het laatste moment een stokje voor, zo meldt Voetbal International.

De trainer Thiago Motta liet via de technisch directeur een dag voordat Van Hooijdonk zich zou melden voor het trainingskamp weten dat er niet op hem gerekend wordt tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Volgens het weekblad is dit tot grote verbazing van de spits, omdat hem eerder was ingefluisterd dat zij hem na een goede verhuurperiode bij sc Heerenveen graag aan het werk zouden zien, maar hier was trainer Thiago Motta het op het laatste moment toch niet mee eens.

Eerder kwam naar voren dat Van Hooijdonk deze zomer graag zou vertrekken uit Bologna en de vraagprijs voor de spits was dan ook om en nabij de acht miljoen euro. Echter zal vanwege de grille van Motta deze prijs nu veel lager uit komen en lijkt een definitieve transfer voor Van Hooijdonk alleen nog maar een kwestie van tijd.

Bologna betaalde in de zomer van 2021 nog een bedrag van ongeveer 700 duizend euro aan NAC Breda voor Van Hooijdonk. Zijn eerste halfjaar bij de Italiaanse middenmoter bleef zijn speeltijd echter beperkt tot vier korte invalbeurten in de Serie A en eentje in de Coppa Italia. In de winter van 2022 volgde een tijdelijke overgang naar Heerenveen waar de spits indruk maakte met negentien treffers in 39 duels in alle competities.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.