Terug

Volg Vandaag Inside

Swart ziet verbeterpunt voor Ajax: 'Dat mis ik, anders waren ze nog beter geweest'

Swart ziet verbeterpunt voor Ajax: 'Dat mis ik, anders waren ze nog beter geweest'

28 nov 2021, 10:34

Sjaak Swart vindt dat het bij Ajax nog ontbreekt aan echte leiders in het elftal. De voormalig rechtsbuiten van de Amsterdammers heeft ook nog een belangrijk advies voor trainer Erik ten Hag.

'Wij hadden vaak voor de wedstrijd al wie er sterk waren bij de tegenpartij en wie er uitgeschakeld moesten worden', vertelt Swart bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. 'Daarvoor hadden we ene Johan Neeskens, die ging veel voorop. Net als Wim Suurbier. Zij bepaalden de wedstrijd. Dat mis ik in dit Ajax. Er zitten niet echt leiders in, zoals wij hadden. Dat is jammer, want anders waren ze nog beter.'

Mister Ajax adviseert Ten Hag om in sommige wedstrijden in een nog aanvallender systeem te gaan spelen. 'Met Tadic en Haller in de spits. Tegen verdedigende teams is dat prima.'

Ajax begint om 12.15 uur met Danilo als spits aan de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De aanvaller vervangt Sébastian Haller, die ontbreekt bij de club uit Amsterdam omdat hij ziek is. Haller scoorde woensdag nog tweemaal in het uitduel met Besiktas (1-2) in de Champions League.

Antony ontbreekt opnieuw bij Ajax. De Braziliaan miste ook al de ontmoeting met Besiktas. Hij wordt tegen Sparta vervangen door David Neres. Remko Pasveer verdedigt weer het doel van Ajax. André Onana zit op de bank, net als Davy Klaassen.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez en Blind; Álvarez, Berghuis en Gravenberch; Neres, Danilo en Tadic.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.