Terug

Volg Vandaag Inside

Swart hekelt keuze in opstelling Oranje: 'Wel een beetje klaar mee'

Swart hekelt keuze in opstelling Oranje: 'Wel een beetje klaar mee'

26 mrt 2021, 01:01

Ajax-icoon Sjaak Swart heeft geen positief woord over het spel van het Nederlands elftal tegen Turkije. De ploeg van bondscoach Frank de Boer verloor woensdag met 4-2 in het eerste WK-kwalificatieduel van de Turken.

Burak Yilmaz, spits van Turkije, scoorde maar liefst drie keer tegen Oranje. Swart kent de Turkse aanvaller. 'Ik ken die Burak Yilmaz als geen ander, want hij komt al vijf jaar bij dezelfde fysiopraktijk als ik aan de Bosbaan in Amsterdam', vertelt Swart in gesprek met De Telegraaf. 'Echt, daar komt hij speciaal heen voor zijn behandelingen, anders speelt hij alleen halve wedstrijden. Zo’n spits, met respect voor Yilmaz, mag er natuurlijk geen drie in schieten tegen Oranje.'

Swart begrijpt niet waarom een rechtspoot op links staat en een linkspoot op rechts. 'Ik ben wel een beetje klaar met die linkspoten op rechts en rechtspoten op links. Het Nederlandse voetbal had vroeger altijd een rechtspoot op rechts en idem aan de andere kant. Als je jouw man buitenom passeert, kan je van de achterlijn een scherpe voorzet geven waar jouw aanvaller tegenaan kan lopen. Lastiger voor een verdediger en makkelijker voor een spits.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.